7 Ocak 2013 Pazartesi

Yitik Öyküler Kitabı 1-2

Blog yazısı yazarken kısa bir iki satırla geçiştirmek istemediğim için yazılarımın arası epey açılıyor. Buna bir çözüm bulmalıyım. Neyse...

Epey zaman önce, okuduğum yerli öykü kitaplarından bahsetmiştim. Şimdi bir diğerini (daha doğrusu yazarın her iki kitabını) tanıtacağım.



M. İhsan Tatari, ya da sosyal medyada bilindiği adıyla "mit", blogunda ve Kayıp Rıhtım forumunda yayınladığı öyküleriyle palazl... (öhhö!) şey, oyuna girmek için ısındıktan sonra - resmi olarak satılmayan - ilk kitabı Yemin ve Öç'ü önce e-kitap, ardından Eylül 2010'da basılı halde yayımladı (kitabın çıkış öyküsü için buraya tıklayın).

Yemin ve Öç'ün gördüğü ilgi üzerine coşan (öhhö öhhö!!!), pardon atağa geçen mit, ne hikmetse ikisinin de çıkışı sırasıyla 2011 ve 2012 İstanbul Kitap Fuarı'na denk gelen Yitik Öyküler 1 ve 2'yi yayımladı, üstelik her iki fuarda da imza günü düzenledi (hah, nihayet konuya giriyoruz).

Yitik Öyküler Kitabı'nda dokuz adet öykü bulunuyor. İsimleri sırasıyla Arayış, Mektup, Çölün Yüreği, Cesur ve Geveze, Eve Dönüş, Bahar Şenliği, Nazik Bir İş, Kılıçların Gardiyanı ve Ölüm Kulesi. Genç yetişkin tarzında, çoğunlukla eğlenceli karakterler oluşturularak yazılmış öyküler arasında benim favorilerim ise Mektup, Eve Dönüş, Nazik Bir İş ve Kılıçların Gardiyanı oldu. Diğerlerinden daha az neşeli olan nostaljik yapıdaki Mektup ve distopya sayılabilecek Eve Dönüş, bir anlamda Yitik Öyküler 2 - Bilekbüken'in içeriğine dair ipuçları barındırıyor.

Gelelim Bilekbüken'e. Bu kitapta sevgili mit on öyküye yer vermiş. Bunların isimleri ise şöyle: Ormanın Sonundaki Ev, Bilekbüken, Efsuncunun Sırrı, Ufak Bir Müdahale, Kukla, Hayal A.Ş., Şerit, Uğurlu Deste, Zaferin Yolu ve Kemiktepe'de Bir Gece. Bu kitapta gerilim dozunun arttığını görmek, ne yalan söyleyeyim beni şaşırttı. Olumsuz anlamda değil elbette. Kendisinin neşeli öykülerini de sevsem de, gerilim bana daha bir "yetişkin okur işi" geliyor :) Kimi öyküleri soluksuz okudum, hatta yer yer korktum. Efsuncunun Sırrı, Ufak Bir Müdahale, Kukla, Şerit, Uğurlu Deste ve Zaferin Yolu'nu favorilerim arasında sayabilirim.


Son söz: Umarım üçüncü "resmi" kitabı 2013 Kitap Fuarı'ndan önce okuyabiliriz :)

4 yorum:

  1. 2013'ün ilk yazısını kapmanın haklı gururunu yaşıyorum. Her ne kadar bol öksürüklü bir yazı olsa da... Şaka şaka :) Yüzümde bir tebessümle okudum her bir satırı. Çok çok teşekkür ederim sayfanda bana da yer ayırdığın için. İnanılmaz palazl... ay, şey... coşt... öhöm! ...mutlu oldum. :)

    Son sözün için inşallah diyor ve tekrardan teşekkürlerimi yolluyorum buradan.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar. Mimlendiniz ! İyi eğlenceler..
    http://all-about-books-n-books.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Yosun, böyle bir işe giriştim, sana da sorularım var =)
    http://kitapardindan.blogspot.com/2013/01/liebster-blog-awards.html (dün tutup yanlış linki yapıştırmışım.) =/

    YanıtlaSil