15 Ekim 2012 Pazartesi

Tekrar merhaba. Bundan sonra sizinle daha sık beraber olacağım. Kendimi ve blogumun amacını biraz tanıtmam gerek sanırım :)

Bazılarınızın zaten bildiği üzere, adım Yosun Erdemli. 10 yıldan fazladır profesyonel çevirmenlikle uğraşıyorum. Birkaç tane de kitap çevirim var. Hayalim bunu iki basamaklı sayılarda çoğaltmak, en büyük tutkum ise anlaşılacağı üzere okumak. Bir gün, arkadaşımın "oku oku nereye kadar, biraz da okuduğun kitapları tanıt" telkiniyle bu blog doğmuş oldu.
 Blogumda, anaakım medyada yeterince yer bulduğunu düşündüğüm yazarları/türleri elimden geldiğince yazmayacağım.  Kimi zaman sadece bir kitap tanıtacağım, kimi zaman bir yazarla röportaj yapacağım. Bir gün ise karşınıza öykülerini sadece elektronik ortamda paylaşan bir dostumu çıkarabilirim.

Burada ağırlıklı olarak yer alacak türler fantazya/bilimkurgu, ütopya/distopya, gotik vs. olacak. Diğer türler dışlanmasa da daha az yer bulacak.

Şimdilik düşüncelerim böyle. İleride kapsamını genişletebilirim de. Ama çok konuştum sanırım. Bir sonraki girdide görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Yosun blog'unun ve paylaşımlarının edebiyat severler için yararlı olacağı inancındayım. Tekipçilerinin arasında olacağım. =)

    YanıtlaSil
  2. Kitap tanıtımlarınızı bekliyorum. Yazmış olduğunuz kitap türleri ilgimi çekiyor. Ne diyim kolay gelsin..

    YanıtlaSil