25 Kasım 2012 Pazar

2012 İstanbul Kitap Fuarı

Bu yılki kitap fuarından aldığım kitaplar. Sırasıyla:
1) Hayvanlılar Şehri - Lauren Beukes (İthaki)
2) Bilekbüken/Yitik Öyküler Kitabı 2 - M. İhsan Tatari (Bu)
3) Hayalet Kitap - Doğu Yücel (Doğan)
4) Yedi Kartal Efsanesi 1 - Saygın Ersin (Pegasus)
5) Köpekbalığı Metinleri - Steven Hall (Alef)
6) Bir Hayaldi Gerçekten Güzel - Barış Müstecaplıoğlu (Profil)
7) Bütün Şiirleri - Edgar Allan Poe (İthaki)
8) Çizgilerin Gücü Adına - Kayra Keri Küpçü (Gerekli Şeyler)
9) Gece Kanatları - Robert Silverberg (İthaki)
10) Animal Triste - Monika Maron (Alef)
11) Kurma Kız - Paolo Bacigalupi (Versus)
12) Camdan Mezbahalar - İzzet Yasar (Yitik Ülke)

Dün sabah dokuz buçukta fuara gitmek üzere yola koyuldum. Öncelikle Kadıköy'de Siyah Beyaz edebiyat dergisinin yayın yönetmeniyle buluştum ve derginin çıkmış sayılarını aldım. Sağ olsun, üşenmeyip bu tarafa geçmiş ve tekrar geri döndü. Metrobüsün Tüyap'a kadar uzatılması çok iyi olmuş. Kadıköy'den 1.5 saatte Beylikdüzü'ne ulaşmak mümkün.




Fuar girişinde buluştuğum arkadaşlarımı İkinci Adam Yayınları'na, Hamit Çağlar Özdağ'ın imza saatine sürükledim. Sevimli oğlu Ares'i görmek de günün bonusuydu :) Kan Muskaları'nı alın, aldırın diyorum tekrar.


Ardından listelerimizdeki kitapları ala ala sevgili M. İhsan Tatari'nin "resmi" 2. kitabının imza gününü düzenlediği Bu Yayınevi'ne ulaştık. Tatari'nin öyküleri, yaş ayırt etmeksizin herkese hitap ediyor. Bol kahkahalı öykülerle gününüzü şenlendirmek için en uygun tercih.


Bir diğer imza günü de Kayra Keri Küpçü'nündü. Küpçü, Çizgilerin Gücü Adına ismini taşıyan ilk kitabında 2000 yılı öncesinde ülkemiz televizyonlarında yayınlanmış tüm çizgi filmleri kısa kısa tanıtıyor. İçerik açısından bir ilk niteliğindeki bu rehber kitap herkesin başucunda bulunmalı. Bana göre fuarın en anlamlı kitabı buydu.


18:30'da FABİSAD'ın düzenlediği "Türkiye'de Fantastik Edebiyatın Gelişimi" konulu panele katıldık. Nazlı Eray, Hakan Bıçakcı, Doğu Yücel, Gülşah Elikbank, Erbuğ Kaya, 1 saat süren panelde arkadaş ortamındaymış izlenimi veren bir samimiyetle konuştu, soruları yanıtladı. 

Ve panel sonrası arkadaşlarla fotoğraf çektirmece :) 


 "FABİSAD'ın unofficial fotoğrafçısı" Bengü Akagül.

Yiğit Değer Bengi ve Kutlukhan Kutlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder